Vendi qe Digjet prej 47 Vitesh – Porta e Ferrit ne Toke

Shkretëtira Karakum, e ndodhur në – Azinë Qendrore, mbulon pjesën më të madhe të territorit të Turkmenistanit. Shkretëtira ka një sipërfaqe prej rreth 15.000 milje katrorë dhe është shtëpia e një prej fenomeneve më të çuditshme në të gjithë botën: kraterin e gazit Darvaza i njohur edhe si porta e ferrit.

You may also like...

Komenti Juaj