Legjenda e Trekendeshit te Bermudes

Termi “Trekendëshi Bermudës” u përdor për herë të parë në një artikull të shkruar nga Vincent Gaddis për revistën Argosy në vitin 1964. Në vitin 1969, John Wallace Spencer shkroi një libër të quajtur Limbo (vendi i të harruarve) i të Humburve në mënyrë specifike rreth trekëndisht dhe, dy vjet më vonë, u lëshua një dokumentar mbi këtë temë me titull, Trekëndëshi i Djallit.

Këto materiale, së bashku me bestsellerin “Bermuda Triangle“, botuar në vitin 1974, regjistruan përgjithmonë legjendën e trekëndësht të mallkuar brenda kulturës popullore.

You may also like...

Komenti Juaj