10 Kafshet me te Rrezikshme te Amazones

Te vizituarit e pyjeve tropikale te Amazones eshte nje nder endrrat me te lakmuara te dashamiresve te natyres dhe entuziasteve te kafsheve. Por pyjet tropikale me te medha te planetin nuk jane pa rreziqe, ato strehojne Jaguar-et, anakondat, ngjalat elektrike, bretkosat ehelmuese e shume gjallesa te tjera vdekjeprurese.

Këtu përshkruajmë disa prej krijesave më vdekjeprurëse të Amazonës dhe se pse i konsiderojmë ato te tilla. Megjithatë, në fund, duhet të kujtojmë se shumica e këtyre krijesave të përmendura po përballen me kërcënime për mbijetesën e tyre për shkak të aktiviteteve njerëzore.

Tani, kush është më vdekjeprurës, ata ose ne, është një pyetje që duhet të mendojmë.

You may also like...

Komenti Juaj